Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο [λιωμένο] με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε το αυγό και σιγά-σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 σφηνάκι νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, τα καρύδια και τη ζάχαρη [2κουταλιές]. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε μια φόρμα που ανοίγει στρώνουμε την ζύμη και κρατάμε λίγο για τις λωρίδες[όπως κάνουμε στην πάστα φλώρα]. Ρίχνουμε τα μήλα και την διακοσμούμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ακριβώς.
Καλή επιτυχία!
Χτυπάμε το βούτυρο [λιωμένο] με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε το αυγό και σιγά-σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 σφηνάκι νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, τα καρύδια και τη ζάχαρη [2κουταλιές]. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε μια φόρμα που ανοίγει στρώνουμε την ζύμη και κρατάμε λίγο για τις λωρίδες[όπως κάνουμε στην πάστα φλώρα]. Ρίχνουμε τα μήλα και την διακοσμούμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ακριβώς.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...