Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι (το σκόρδο πολτοποιημένο).
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι (το σκόρδο πολτοποιημένο).
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...