από polyxatz

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (DUKAN DIET)

 

Υλικά:
  • 250 γρ. κιμά
  • 3-4 κ.σ. κοφτές αλεσμένο κιμά σόγιας
  • 4-5 μεγάλα κρεμμύδια και 1 μικρό
  • μπόλικο άνιθο
  • μπόλικο μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μεγαλα κρεμμύδια. Χαράζουμε τα κρεμμύδια κατά μήκος από τη μια κορυφή στην άλλη και μέχρι την καρδιά του κρεμμυδιου ώστε να μπορούν να βγουν πιο εύκολα τα φύλλα τους.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματάμε τα κρεμμύδια για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.

Παίρνουμε ένα κρεμμύδι τη φορά και βγάζουμε μία-μία τις στρώσεις των φύλλων του. Φυλάμε τα πιο σφιχτά εσωτερικά φύλλα αυτά που δεν μπορουν να γεμιστουν και τα ψιλοκόβουμε, για να μπουν στη γέμιση.

Ψιλοκοβουμε όλα τα υλικά της γεμισης και το μικρό κρεμμύδι, ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και τα ζυμώνουμε.

Παίρνουμε ένα κουταλάκι γεμάτο γέμιση κάθε φορά και γεμίζουμε κάθε φύλλο κρεμμυδιού. Τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά, πιέζοντας τη μία πλευρά πάνω από την άλλη σαν ρολλάκι για να κλείσει.

Τοποθετούμε τα κρεμμύδια δίπλα-δίπλα, μέσα στην κατσαρόλα. Κάνουμε και δεύτερη στρώση, εάν χρειαστεί.

Προσθέτουμε νερό ώστε να φτάσει μέχρι λίγο πριν σκεπάσει τα κρεμμύδια, λίγο πιπέρι και αλάτι ακομα και ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίξουν.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ