ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 3 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομματάκια και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει χυλός. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αραιώνουμε με το γάλα.
  • Βράζουμε ξανά και προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια. Προσθέτουμε στον χυλό το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αλλά όχι να πήξει πάρα πολύ! Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
  • Τέλος, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μέτριο μακρόστενο και βουτυρωμένο ταψί, βάζουμε τα μισά φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα) αφήνοντας στις άκρες λίγο φύλλο να περισσεύει.
  • Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας (βουτυρωμένα) και κλείνουμε καλά με τις άκρες που περισσεύουν.
  • Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200C για μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμη και έχει κρυώσει πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη (όποιος θέλει ρίχνει και λίγη κανέλα).

Καλή επιτυχία!!!

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ