Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ,όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία(για να γίνουν αl dente).
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι και λίγη λίγη την παρμεζάνα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα τηγανακι, τσιγαριζουμε ίσα ίσα το μπέικον(περίπου 5 λεπτά).
Αφού σουρώσουμε τα σπαγγέτι,τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα περυχινουμε με το μίγμα μας και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά!
Έτοιμο!
Προσοχή:1)δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αφού η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί
2)σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην "ψηθεί" το αυγό
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ,όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία(για να γίνουν αl dente).
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι και λίγη λίγη την παρμεζάνα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα τηγανακι, τσιγαριζουμε ίσα ίσα το μπέικον(περίπου 5 λεπτά).
Αφού σουρώσουμε τα σπαγγέτι,τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα περυχινουμε με το μίγμα μας και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά!
Έτοιμο!
Προσοχή:1)δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι αφού η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί
2)σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην "ψηθεί" το αυγό
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Τα μακαρόνια της μικρής πουτανέσκας
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια ή σπαγγετίνι 1 ποτηρι κρασιού παρθένο ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο χωρίς τις πράσινες ουρίτσες 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο...