Εκτέλεση:
Enjoy!
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, σοτάρουμε το
μπέικον χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει
τραγανό και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει
το λάδι.
- Κρατάμε λίγο από το λίπος του μπέικον και σ’ αυτό
τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν καφέ
σε χρώμα, αφού προσθέσουμε το θυμάρι και το μπούκοβο και το
¼ κ.γ. αλάτι. Τα κρεμμύδια μας πρέπει να έχουν καραμελώσει
και να έχουν ένα καφέ χρώμα. Προσοχή, μην τα μαυρίσουμε εντελώς
και πικρίζουν.
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το
σπαγγέτι μας μέχρι να γίνει. Πριν
στραγγίξουμε το σπαγγέτι μας, κρατάμε 1 κούπα από το νερό που
έβρασε και μετά στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα
μας (καλύτερα να είναι αντικολλητική) μαζί με το μπέικον, τα
κρεμμύδια, την παρμεζάνα και τα ¾ της κούπας του νερού που
έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά. Έτσι δημιουργείται μια
παχύρευστη σάλτσα. Αν θέλουμε να την αραιώσουμε προσθέτουμε λίγο
– λίγο το υπόλοιπο νερό που έχουμε
κρατήσει.
Enjoy!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...