Υλικά (Για τη μαρινάτα):
Καλή όρεξη και ... πείτε μου και τη γνώμη σας ... ;)
η (σιγά την πρωτοτυπία) Τίνα
- 1/3 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού βαλσαμικό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκου κόκκους σιναπιού (ή έτοιμη μουστάρδα σε κόκκους)
- 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- 1 κουταλάκι μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/3 του φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού βαλσαμικό ξύδι
- 1 κουταλάκι μαυροκούκι
- Λοιπόν, πρώτα κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζω σ' ένα μπωλάκι
- τα περιχύνω με τα υλικά της μαρινάτας που τα έχω ανακατέψει καλά κατά προτίμηση στη moulinette (για να κοπούν λίγο οι κόκκοι του σιναπιού και να αναδυθεί το άρωμά τους).
- Τα αφήνω στο ψυγείο σκεπασμένα περίπου 2 ώρες, να ψηθούν, ανακατεύοντας που και που.
- Πλένω καλά τα λαχανικά και τα αφήνω να στεγνώσουν (βασικό).
- Αφήνω τα ντοματάκια ολόκληρα. και κόβω τα φύλλα της σαλάτας και της ρόκας με το χερι σε μεγάλα κομμάτια. Τα μικρά φύλλα τα αφήνω ολόκληρα.
- Κόβω το κρεμμύδι σε ροδέλλες (όχι πάρα πολύ λεπτές, περίπου 3 χιλ.).
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύω όλα τα λαχανικά απαλά.
- Σε χωριστό μπωλ, φτιάχνω το dressing (το οποίο ανακατεύω με το μιξεράκι του φραππέ για να μη σπάσει το μαυροκούκι), όπου ρίχνω κι ανακατεύω τα μανιτάρια.
- Τέλος ρίχνω το dressing με τα μανιτάρια στη σαλάτα κι ανακατεύω απαλά.
Καλή όρεξη και ... πείτε μου και τη γνώμη σας ... ;)
η (σιγά την πρωτοτυπία) Τίνα
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...