Τα σαλιγκάρια του εμπορίου είναι συνήθως "καλλιεργημένα" και περνούν αρκετές μέρες μέχρι να φτάσουν στην αγορά. Έτσι όταν τα αγοράζετε, έχουν καθαρίσει. Αν όμως μαζέψετε μόνοι σας τα σαλιγκάρια, πρέπει να τα αφήσετε μερικές μέρες να καθαρίσουν από τις ακαθαρσίες τους. Για να τα μαζέψετε, χρειάζεστε λίγη βροχή, π.χ το φθινόπωρο είναι καλός καιρός για σαλιγκάρια.
Δεν είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε, αλλά θέλει χρόνο και προετοιμασία. Οι καλοφαγάδες τα θέλουν ξενηστικωμένα, ζαλισμένα από τον ύπνο. Τα βάζετε μέσα σε μεταλλικό δοχείο με μυρωδικά (κλαδάκια από θρούμπι, θυμάρι ή ρίγανη) και τα αφήνετε να βγάλουν τα περιττώματά τους.

Ο άλλος τρόπος (και αυτός που έχω δει να χρησιμοποιείται στα πιο πολλά ελληνικά σπίτια), είναι να τα βάλετε μέσα σε μια λεκάνη με αλεύρι. Τα αφήνετε εκεί για λίγες μέρες, αυτά τρώνε και αποβάλλουν περιττώματά τους. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι είναι κάπως σκεπασμένα, για να μη σας φύγουν τα σαλιγκάτια και τα ψάχνετε μέσα στο σπίτι (θυμηθείτε ότι είναι ζωντανά!!!).

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ