ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΜΥΡΑ
Υλικά:
- 3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ποτήρι νερού γάλα
- ½ ποτήρι νερού βούτυρο λιωμένο
- ¼ ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι (σκόνη)
- 1 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1 αβγό χτυπημένο
- σουσάμι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει! (και, αν θέλει, ας μου πει τη γνώμη του!)
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
- Παίρνουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια, και που μοιάζει κάπως ...ζωντανή! Αυτή τη ζύμη, την πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι (μπορούμε να τα αλείψουμε και με κρόκο).
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει! (και, αν θέλει, ας μου πει τη γνώμη του!)
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...