Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Για την γέμιση:
Αν περισσέψει κανα κομματάκι, το παίρνετε στην δουλειά για κολατσιό...Μήπως και λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το τι να τρώμε στην δουλειά. Προτείνω σχετική κατηγορία...
- 3 αβγά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα τριμμένο έμενταλ
- 10 φέτες μπέικον
- λίγο μοσχοκάρυδο
- Φτιάχνουμε τη ζύμη προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίγουμε φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή σε στρογγυλό πυρέξ (διαμέτρου 25 εκ.περίπου)
- Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (στον αέρα) για 3/4 περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. ΈΤΟΙΜΟ!
Αν περισσέψει κανα κομματάκι, το παίρνετε στην δουλειά για κολατσιό...Μήπως και λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το τι να τρώμε στην δουλειά. Προτείνω σχετική κατηγορία...
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...
Σπιτικό φύλλο
Υλικά για 8-10 φύλλα 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι 1 κουτ. γλυκού λάδι 1 κουτ. γλυκού λεμόνι Εκτέλεση Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι. Κάνετε μια μικρή λακούβα στο...