ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 7-8 φύλλα για πίτα χοντρά (ή 500 γραμ. έτοιμο φύλλο για πίτα από το σούπερ μαρκετ)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνιθο
- 2 αβγά
- πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κρεμμυδάκια τρυφερά
- 250 γραμ. φέτα μέτρια βαρελίσια
- λάδι
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το σπανάκι πετώντας τα σκληρά κοτσάνια και το πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν. Έπειτα τα στίβουμε καλά ώστε να φύγει το ζουμί που έχουν. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε στον πάτο του 2 φύλλα (αν είναι μεγαλύτερα από το ταψί, δεν τα πετάμε, τα διπλώνουμε μέσα στο ταψί) και τα αλείφουμε με λίγο λάδι (σε κάθε φύλλο που προσθέτουμε βάζουμε λίγο λάδι). Απλώνουμε πάνω στο φύλλο το μισό μείγμα.
- Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα με λίγο λάδι και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέτουμε άλλα 2-3 φύλλα από πάνω αλείφοντας το καθένα με λάδι.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Όταν ροδίσει, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία!!!
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...