ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
KΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
- ½ μακαρόνια πένες
- 1 μικρό πουμαρό (pummaro)
- 300 γραμ. ρεγκάτο
- 300 γρ. μπέικον
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ κουτί γάλα εβαπορέ
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού τους, τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Στην ίδια κατσαρόλα με πολύ λίγο βουτυράκι τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον, το στραγγίζουμε από το λίπος του και το προσθέτουμε στα μακαρόνια.
- Πάλι στην ίδια κατσαρόλα για να μην λερώνουμε σκεύη ρίχνουμε το pumaro με λίγο νεράκι, αφήνουμε για λίγο να βράσει σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια.
- Τέλος, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο βάζουμε στα μακαρόνια το τυρί, την κρέμα και το γάλα, τα ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 30 με 45 λεπτά, μέχρι να μην έχει πολλά ζουμιά και είναι έτοιμη η καρμπονάρα!!!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...