από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΚΟΛΙΝΙΑ ΚΑΥΤΑ
Υλικά:
- 1 αβγό
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη
- 1 κουταλια χυμό από λάιμ
- 150 γρ. ινδική καρύδα
- 150 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. νισεστέ
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και αφήστε το ασπράδι στην άκρη. Προσθέστε στον κρόκο τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το χυμό και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε 75 γρ. ινδικής καρύδας, το αλεύρι, το νισεστέ και το πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια.
Βάλτε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°. Χτυπήστε ελαφρώς το ασπράδι.
Κάντε από την ζύμη περιπου 30 μπαλάκια όσο ένα καρύδι και περάστε τα από το ασπράδι πρώτα και από την ινδική καρύδα μετά.
Βάλτε τα σε λαδόκολα και ψήστε για 20 λεπτα περίπου.
Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και αφήστε το ασπράδι στην άκρη. Προσθέστε στον κρόκο τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το χυμό και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε 75 γρ. ινδικής καρύδας, το αλεύρι, το νισεστέ και το πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια.
Βάλτε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°. Χτυπήστε ελαφρώς το ασπράδι.
Κάντε από την ζύμη περιπου 30 μπαλάκια όσο ένα καρύδι και περάστε τα από το ασπράδι πρώτα και από την ινδική καρύδα μετά.
Βάλτε τα σε λαδόκολα και ψήστε για 20 λεπτα περίπου.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...