ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΡΙΖΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ OYSTER SAUCE.

 

Υλικά (για 2 άτομα):
  • Σουσάμι (1-2 κουταλιές σούπας)
  • Σπορέλαιο (λίγο)
  • Σάλτσα Σόγιας (2 κουταλιές γλυκού)
  • Σάλτσα Στρειδιού (oyster sauce - 4 κουταλιές σούπας)
  • Κοτόπουλο (περίπου 300-400γρ, κομμένο σε χοντρούς κύβους)
  • Πράσινη Πιπεριά (κομμένες «βαρκούλα», όπως λέει και ο Κ.Ζ.)
  • Ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένη)
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (Μπόλικο)
Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει στο wok (αν δεν έχουμε, μεγάλο τηγάνι θα την κάνει τη δουλειά). Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σουσάμι (προσοχή γιατί σκάει!), την σάλτσα σόγιας.

Οταν το κρεμμύδι τσιγαριστεί ελαφρά (και οι πρώτοι σπόροι σουσαμιού έχουν αρχίσει να σκάνε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την ρίζα τζίντζερ (βοήθεια ρε! Την ελληνική λέξη κάποιος!!!) και το κοτόπουλο. Δυναμώνουμε την φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνέχεια (και διαολεμένα).

Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την oyster sauce και αφήνουμε να τηγανιστεί το κοτόπουλο για άλλα 5 λεπτά, ανακατέυοντας συχνά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και την πιπεριά.

Ετοιμο. Σερβίρουμε με ρύζι, είτε απλό βραστό, είτε αυγοτηγανισμένο ‘a-la-zavalos’.

Καλή Ορεξη!

Γιάννης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ