Εκτέλεση
- Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
- Βράζετε το γάλα και ρίχνετε τη ζελατίνα, τη μισή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύετε το μείγμα.
- Χτυπάτε τα κροκάδια και ρίχνετε λίγο από το μείγμα του γάλακτος. Τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα από γάλα, τα ανακατεύετε συνεχώς, σε πολύ σιγανή φωτιά ή επάνω από νερό που σιγοβράζει επί 5 λεπτά.
- Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια.
- Αναμιγνύετε ελαφρά τη μαρέγκα με την κρέμα και τη βάζετε σε μια μικρή φόρμα ή 4-6 φόρμες. Αφήνετε να μείνει στο ψυγείο για να παγώσει και να πήξει.
Οταν πρόκειται να τη σερβίρετε, τη βγάζετε από τη φόρμα σε πιατέλα και τη σερβίρετε σκέτη, με κρέμα σαντιγύ ή με κομπόστα από ένα ή διάφορα φρούτα, κομμένα σε μικρούς κύβους ή με φράουλες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...