Υλικά για την κρέμα:
- 1κουτί (400γραμ.) γάλα ζαχαρούχο
- 4 κρόκους
- ξύσμα από ένα λάιμ
- μισή κούπα χυμό λάιμ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ανακατεύουμε τα digestive, αφού τα έχουμε θρυμματίσει, με το βούτυρο και τη ζάχαρη και στρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για τάρτες διαμέτρου 23 εκ. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα καλά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τέλος το χυμό λάιμ.
- Τοποθετούμε ξανά το σκεύος στο φούρνο με την κρέμα αυτή τη φορά για άλλα 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...