Εκτέλεση:
Είναι πολύ εύκολο....
Α! πρέπει να σας πω ότι τα υλικά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ και της όρεξης σας βέβαια! Εγώ για τα παραπάνω χρησιμοποιώ ένα κανονικού μεγέθους πυρέξ.
Είναι πολύ εύκολο....
Α! πρέπει να σας πω ότι τα υλικά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ και της όρεξης σας βέβαια! Εγώ για τα παραπάνω χρησιμοποιώ ένα κανονικού μεγέθους πυρέξ.
- Λοιπόν, στρώνουμε τα μπισκοτάκια με σειρά και παράλληλα (για να κόβεται ωραία το γλυκάκι), αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε γάλα. Όχι πολύ, γιατί μετά μαλακώνουν και από την κρέμα.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα και βάζουμε την μισή ποσότητα και από πάνω πάλι μπισκότα (πρωτότυπο ε;) και πάλι την υπόλοιπη κρέμα.
- Μπορούμε να έχουμε χτυπήσει την σαντιγί και να την έχουμε βάλει στην κατάψυξη μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί απλώνεται πιο εύκολα παγωμένη. Απλώνουμε λοιπόν και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και μετά θρυματίζουμε με τα χέρια μας μερικά από τα μπισκοτάκια για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Μετά από αυτό κρίνω απαραίτητο (!!!) να κοσκινίσουμε ζάχαρη άχνη από πάνω. Για 2-3 ώρες αφήστε το στην κατάψυξη. Εγώ πάντως όταν το βγάζω δεν προλαβαίνει να ξαναμπεί!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...