Για τη σως της κρέπας Σουζέτ
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
- 1/4 ποτηριού χυμό γκρέηπφρουτ
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- κονιάκ
- λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Αφού ανακατέψουμε πρώτα καλά όλα τα παραπάνω υλικά μέσα σ'ένα μπολ, μετά σ'ένα μικρό τηγάνι αντικολλητικό ή ένα κανονικό τηγάνι αλειμένο καλά με βούτυρο ψήνουμε τις πίτες.
- Βράζουμε στο τηγάνι λίγο κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε να γίνει η ζάχαρη καραμέλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο με το χυμό γκρέηπφρουτ και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πίτες.
- Τις αφήνουμε λίγο από τη μια μεριά και λίγο από την άλλη μεριά ώστε να πάρουν το ζουμί.
Τις σερβίρουμε σε πιάτο με παγωτό βανίλια, σως σοκολάτας και αμύγδαλα!
![](http://greekcook.gr/cache/20/20845699801e7f287e7e6c8c9be48d5a.png)
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
![](http://greekcook.gr/cache/20/20845699801e7f287e7e6c8c9be48d5a.png)
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...