Για τη σως της κρέπας Σουζέτ
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
- 1/4 ποτηριού χυμό γκρέηπφρουτ
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- κονιάκ
- λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Αφού ανακατέψουμε πρώτα καλά όλα τα παραπάνω υλικά μέσα σ'ένα μπολ, μετά σ'ένα μικρό τηγάνι αντικολλητικό ή ένα κανονικό τηγάνι αλειμένο καλά με βούτυρο ψήνουμε τις πίτες.
- Βράζουμε στο τηγάνι λίγο κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε να γίνει η ζάχαρη καραμέλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο με το χυμό γκρέηπφρουτ και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πίτες.
- Τις αφήνουμε λίγο από τη μια μεριά και λίγο από την άλλη μεριά ώστε να πάρουν το ζουμί.
Τις σερβίρουμε σε πιάτο με παγωτό βανίλια, σως σοκολάτας και αμύγδαλα!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...