ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΑΛ ΠΕΣΤΟ
Αγόρασα ένα πακέτο λινγκουίνι (ιταλικά ζυμαρικά, δεν είναι στρογγυλά σαν τα μακαρόνια, είναι λεπτά και πλατιά, μοιάζουν στο σχήμα με τις ταλιατέλλες αλλά έχουν το μισό περίπου πλάτος).
Πήρα και μια έτοιμη σάλτσα αλ πέστο (al pesto), την οποία θα δοκίμαζα να βάλω πάνω σε βρασμένα λινγκουίνι για να δω αν μοιάζει με την "μακαρονάδα" που τρώμε έξω στα εστιατόρια. Βρήκα διάφορες μάρκες, εγώ διάλεξα μια ιταλική την "Pesto Genovese" (90 γραμ.) η οποία έχει βασιλικό, σκόρδο, αλάτι, τυρί τριμμένο, ηλιέλαιο και φυσικό άρωμα. Καλή είναι και η "Gaia" η οποία δεν έχει συντηρητικά.
- Μαγειρεύω τα λινγκουίνι κανονικά όπως όλα τα ζυμαρικά δηλ. βράζω νερό σε μια κατσαρόλα και όταν βράσει το νερό, προσθέτω και τα λινγκουίνι. Τα ανακατεύω που και που και σε κανά 10 λεπτο είναι έτοιμα. Μην τα παραβράσετε, τα λίνγκουίνι να είναι al dente, να είναι λίγο σκληρά χωρίς βέβαια να τα βγάλετε και άβραστα.
- Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε. Όπως είναι ζεστά, τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη σερβιρίσματος (ή και στην κατσαρόλα που τα φτιάξατε) και τους ρίχνετε τη σάλτσα αλ πέστο. Τη σάλτσα θα πρέπει να την έχετε έξω σε θερμοκρασία δωματίου όσο μαγειρεύετε τα λινγκουίνι για να μην είναι παγωμένη.
- Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα λινγκουίνι με τη σάλτσα.
- Γαρνίρετε με 1-2 φυλλαράκια βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.
Η σάλτσα έχει μέσα της τυρί, αν θέλετε να βάλετε κι εσείς κι άλλο στα ζυμαρικά, ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα.
Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα αλ πέστο και να μη χρησιμοποιήσετε την έτοιμη του εμπορίου, διαβάστε εδώ. Φυσικά, οι τελειομανείς μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξουν τα δικά τους σπιτικά λινγκουίνι με δικιά τους ζύμη!!!
Εμείς προς το παρόν, σταματάμε εδώ.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...