ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

Υλικά (Για τη σαλάτα):
  • 4 κούπες ψιλοκομμένο μαϊντανό (πατημένο σφιχτά για να μετρήσουμε)
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κούπα λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες (ζυλιέν)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Υλικα (Για το ντρέσινγκ):
  • 1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας ξύδι (καλύτερα από κόκκινο κρασί)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα τον μαϊντανό.
  • Τον βάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας (την υπόλοιπη την κρατάμε για το γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Για το ντρέσινγκ, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε στο μίνι-μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
  • Το ελαιόλαδο το προσθέτουμε λίγο λίγο κατά το χτύπημα ώστε να αφομοιώνεται καλά από το μίγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με την τριμένη παρμεζάνα που κρατήσαμε.
Σημείωση: Αν οι λιαστές ντομάτες δεν είναι σε συσκευασία (συνήθως σε λάδι) αλλά αφυδατωμένες, πρέπει πριν ξεκινήσουμε να τις αφήσουμε να μουλιάσουν μια ωρίτσα σε νερό.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό

Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντάκος

Παίρνετε 1 μεγάλο παξιμάδι κριθαροκουλούρας και το βάζετε σε ένα πιάτο. Κόβετε μια ντομάτα σε κύβους και την απλώνετε πάνω στο παξιμάδι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη. Πασπαλίζετε από πάνω...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα Waldorf

Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ