από grigri

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

 

Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ντοματοπολτό
  • μισή ντομάτα φρέσκια (προεραιτικά)
  • 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια (τα βρίσκουμε αυτήν την εποχή στην εξοχή συνήθως κοντά σε θάμνους ξεραμένου άγριου μάραθου ή σε αγκαθωτούς θάμνους χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα)
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι μας αλατισμένα και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ώσπου να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και σιγοβράζουμε αφού προσθέσουμε λίγο νερό.

Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα σπαράγγια. Όταν μαραθούν τα σπαράγγια κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αφού προηγουένως αλατοπιπερώσουμε.

Σημείωση: τα σπαγγέτι δεν πρέπει να είναι πολύ βρασμένα γιατί θα μείνουν στο τηγάνι περίπου πέντε λεπτά με τα σπαράγγια.

Καλή σας όρεξη!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ