από nantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

 

Υλικά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 800 γρ. ντοματούλες (ψιλοκομμένες κονσέρβα ή πασσάτα)
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασόξυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 3 κ.σ. βούτυροΟ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 πράσσα σε ροδέλλες
  • 150 gr σπαράγγια (τις κορυφές σε κομμάτια)
  • 250gr. τυρί κρέμα
  • 50gr. κουκουνάρια
  • 20 φύλλα λαζάνια
  • 125 gr μοτσαρέλα σε κύβους
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε μια κουταλιά από το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασόξυδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε για 10 λεπτά ακόμη.

Ζεσταίνετε το σπανάκι χωρίς να συμπληρώσετε νερό και το αφήνετε να στραγγίσει.

Τηγαζίνετε τα πράσσα στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 8 λεπτά να μαλακώσουν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα σπαράγγια. Τηγανίζετε για 2 λεπτά και τα αδειάζετε σε μπολ μαζί με το σπανάκι, το τυρί κρέμα και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει απαλό μίγμα. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Βράζετε τα λαζάνια για 1-2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τυλίξετε.

Αδειάζετε τη μισή σάλτσα σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Παίρνετε μίγμα με τα πράσσα, το βάζετε στα λαζάνια και τα τυλίγετε σε ρολά. Τα βάζετε στο πυρέξ, αποπάνω ρίχνετε τη σάλτσα των τυριών και μετά την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνετε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σερβίρετε.

- Όταν βράζω τα λαζάνια, μέχρι να τα τυλίξω, τα βάζω σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλα πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και καλή επιτυχία!

PHILADELPHIA

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...

PHILADELPHIA

Πατέ με καπνιστό σολομό

Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....

PHILADELPHIA

Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)

Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ