ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
Υλικα:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια [ κοινώς κοψίδια ]
- 8 φέτες μπέικον
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
- Ρίγανη
- Λάδι
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 μπουκαλι κόκκινο κρασί ξηρό
Εκτελεση:
Τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον στο λάδι, και στην συνέχεια τα μανιτάρια με το σκόρδο. Τα βγάζουμε απο την φωτιά και στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρέας, αφού του έχουμε βάλει αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Αφού τσιγαριστεί το κρέας, το σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί. [ συμπληρώνουμε κρασί έως το κρέας να μαλακώσει ].
Αφού το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια και το σκόρδο και στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε με ρύζι.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...