Η μολόχα βρίσκεται παντού στην Eλλάδα. Είναι ποώδες φυτό που ανθίζει απο Απρίλιο μέχρι Αύγουστο. Φτάνει σε ύψος 40-50 εκατοστά και έχει χαρακτηριστικό λουλούδι με 5-6 βιολετί επιμήκη πέταλα τα οποία έχουν 2-3 σκούρες μώβ ρίγες κατά μήκος.

Τα ξεραμένα φύλλα και άνθη φτιάχνουν καταπραϋντικό αφέψημα, το οποίο κάνει καλό στο στομάχι. Πολύ βολικό είναι επίσης το γεγονός ότι η μολόχα φυτρώνει κοντά σε τσουκνίδες: Τα συστατικά της καταπραΰνουν το τσίμπημα. Αν σας τσίμπησε τσουκνίδα, δεν έχετε παρά να κόψετε την πλησιέστερη μολόχα, και να τρίψετε τα φύλλα και το άνθος πάνω στο δέρμα, στην περιοχή του τσιμπήματος. Συνήθως ανακουφίζει αμέσως.

Γιάννης

Σημείωση: Το παραπάνω άρθρο αποτελεί εμπειρική συμβουλή και όχι γνωμάτευση ειδικού/γιατρού. Ο γράφων δεν εγγυάται την αποτελεσματικότητα των υλικών και μεθόδων που περιγράφονται στο άρθρο, και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της χρήσης των ανωτέρω.

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Μολόχα

Η μολόχα βρίσκεται παντού στην Eλλάδα. Είναι ποώδες φυτό που ανθίζει απο Απρίλιο μέχρι Αύγουστο. Φτάνει σε ύψος 40-50 εκατοστά και έχει χαρακτηριστικό λουλούδι με 5-6 βιολετί επιμήκη πέταλα τα οποία...

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Χυμός για...κουρασμένα παληκάρια (και κοπελιές!)

Υλικά: 250 γρ. πορτοκάλια 250 γρ. μήλα 50 γρ. λεμόνια Όλα τα υλικά εννοούνται καθαρισμένα από τις φλούδες. Τα βάζουμε στον αποχυμωτή και πίνουμε το πρωί νηστικοί. Θα σάς τονώσει ευχάριστα! Αγγέλα η...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ