από
liap
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΤΗΣ ΚΡΥ
Υλικά:
- 2-3 στήθη κοτόπουλο τεμαχισμένα σε μπουκιές
- 1 κουτάκι γάλα καρύδας (tetrapack στα super market)
- 3 κουταλιές σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (κατεψυγμένο για ευκολία)
- κάρυ (όχι καυτερό)
- σκόρδο τριμμένο
- μπούκοβο
- πιπέρι κόκκινο γλυκό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο.
Όταν ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο, προσθέτω το γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά - προσοχή στο μπούκοβο, αν δεν θέλω πολύ πικάντικο το κοτόπουλο. Το γλυκό πιπέρι δίνει γεύση χωρίς να καίει, όπως και το γλυκό κάρυ.
Αφήνω σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, και αν χρειαστεί προσθέτω 1-2 κουταλιές σούπας νερό (ή λευκό κρασί αν θέλετε!).
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, αν η σάλτσα είναι πολύ νερουλή, κλείνω το μάτι, καπακώνω το τηγάνι και αφήνω 2-5 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Η συνταγή είναι γρήγορη γιατί δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία και τίποτα φρέσκο (κοτόπουλο και κρεμμυδάκι από την κατάψυξη, κονσέρβα καρύδας και μπαχαρικά στην τροφοθήκη). Είναι για μένα μια εξαιρετική λύση για κάτι γρήγορο και ψιλογκουρμέ αν έρθει απρόσμενη επίσκεψη.
Σερβίρω με πράσινη σαλάτα, ή/και με πιλάφι, ενώ το τρώμε πολύ ωραία και σαν μεξικάνικο, με γιαούρτι, μαρουλόφυλλα και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα σε μεξικάνικες πίτες.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο.
Όταν ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο, προσθέτω το γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά - προσοχή στο μπούκοβο, αν δεν θέλω πολύ πικάντικο το κοτόπουλο. Το γλυκό πιπέρι δίνει γεύση χωρίς να καίει, όπως και το γλυκό κάρυ.
Αφήνω σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, και αν χρειαστεί προσθέτω 1-2 κουταλιές σούπας νερό (ή λευκό κρασί αν θέλετε!).
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, αν η σάλτσα είναι πολύ νερουλή, κλείνω το μάτι, καπακώνω το τηγάνι και αφήνω 2-5 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Η συνταγή είναι γρήγορη γιατί δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία και τίποτα φρέσκο (κοτόπουλο και κρεμμυδάκι από την κατάψυξη, κονσέρβα καρύδας και μπαχαρικά στην τροφοθήκη). Είναι για μένα μια εξαιρετική λύση για κάτι γρήγορο και ψιλογκουρμέ αν έρθει απρόσμενη επίσκεψη.
Σερβίρω με πράσινη σαλάτα, ή/και με πιλάφι, ενώ το τρώμε πολύ ωραία και σαν μεξικάνικο, με γιαούρτι, μαρουλόφυλλα και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα σε μεξικάνικες πίτες.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...