ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑΣ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Θα χρειαστούμε λοιπόν...
Υλικά:
- 2 κούπες κομμένα σε κυβάκια παντζάρια, που τα ραντίζουμε με δυνατό ξύδι και τ΄αφήνουμε για καμμιά ωρίτσα , να πάρουν γεύση
- 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 ξυνόμηλο τριμμένο (με ή χωρίς τη φλούδα του)
- 1 μεσαίο βαζάκι μαγιονέζα (προτιμήστε κάποια με δυνατή γεύση)
- 400-500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Τι κάνουμε στη συνέχεια;
Εκτέλεση:
Μην παραλείπετε να την ανακατεύετε συχνά και αν δημιουργηθούν νερά στο μπολ που θα την συντηρήσετε θα είναι από τα λαχανικά. Απλά ανακατέψτε τα με τη σαλάτα!
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε τα παντζάρια
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα παντζάρια τελευταία) ανακατεύοντας με κουτάλα ή με το γουδοχέρι. Δε θα πάρει αμέσως χρώμα, ούτε συνιστάται η άμεση κατανάλωση της σαλάτας , ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους
Μην παραλείπετε να την ανακατεύετε συχνά και αν δημιουργηθούν νερά στο μπολ που θα την συντηρήσετε θα είναι από τα λαχανικά. Απλά ανακατέψτε τα με τη σαλάτα!
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...