Θα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν το φλυτζανάκι του espresso, το οποίο θα τοποθετήσουμε κάτω απο την έξοδο του φίλτρου.

Στο φίλτρο θα βάλουμε 12 γρ. καφέ (καλά "πατικωμένο") για την παρασκευή 30 ml Espresso.

Στο δοχείο νερού της μηχανής ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό (250ml). Ο λόγος που ρίχνουμε παραπάνω νερό είναι για να "προστατέψουμε" το καϊμάκι από την ανεπιθύμητη εκτόνωση του ατμού που θα γινόταν αν βάζαμε μικρότερη ποσότητα.

Ανάβουμε τον διακόπτη και απολαμβάνουμε τον Espresso μας να γίνεται και την παχιά κρέμα να "σχηματίζεται" περίπου στην μέση του φλυτζανιού όπου και κλείνουμε τον διακόπτη.

Τον απολαμβάνουμε με ένα μπισκοτάκι βουτύρου κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

Σημείωση: Όλες οι μάρκες καφέδων, που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά δεν είναι ίδιες. Πειραματιστείτε για να βρείτε αυτή που σας "ταιριάζει".

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μικρά μυστικά για τον καφέ

Για κάθε δόση αναμιγνύετε 1/2 φλυτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου και όποιο από τα παρακάτω ποτά προτιμάτε. Σκεπάζετε πάντα με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα ή τρούφα. Καφές Κολομβιανός:...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές απολαύσεις Coffeeway

Τα νέα προϊόντα τους για το καλοκαίρι είναι: στιγμιαίος αρωματικός καφές που παράγεται από τις καλύτερες κολομβιανές ποικιλίες: με άρωμα Βανίλια, Irish Cream ή Φουντούκι χαρμάνι στιγμιαίου καφέ...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Σαλέπι

Πώς φτιάχνουμε 1 ποτήρι τσαγιού σαλέπι Διαλύουμε 1 κουταλιά του γλυκού σαλέπι σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σαλέπι μέσα στο γάλα, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ