Σας παρακολουθώ απ την εποχή της EEEA για δύο λόγους: πρώτον και κυριότερον γιατί είχα την τιμή να γνωρίζω μία κοπέλλα που σας γνώριζε και έστελνε που και που κανένα άρθρο (ονόματα δεν λέμε αλλά την έχω χάσει από τότε που έφυγε στα εξωτερικά) και, δεύτερον, γιατί πραγματικά μου άρεσε (ναι, είμαι άρρωστος)

Πάμε λοιπόν στα του εσπρέσσο. Η σχεδόν μαμά Σαμπρίνα καθώς και η αγάπη μου (ή μάτια μου, ή κοριτσάκι μου, ή μωρό μου, ή μελισσάκι μου κτλ) πίνουν συνέχεια το συγκεκριμένο είδος καφέ.
Το περίεργο είναι ότι ούτε εδώ, ούτε στο σπίτι τους στην Φλωρεντία έχουν αυτόματη μηχανή για εσπρέσσο. Πως φτιάχνουν λοιπόν καφέ;
Απλό: έχουν κάτι μεταλλικά αντικείμενα (που πονάνε αν σε χτυπήσουν) που μοιάζουν με μεταλλικές κανάτες τα οποία τα αποκαλούν "μάκκινα ντι καφφφέ". Είναι περίεργα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν απόγνωση σε οποιονδήποτε δεν τα έχει ξαναδεί στην ζωή του καθώς, όταν είναι πλυμμένα ή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, μπορεί και να είναι τρία διαφορετικά πράγματα (η βάση που βάζουμε το νερό, ένα πράγμα σαν σουρωτήρι που βάζουμε τον καφφφφέ και κάτι που μοιάζει με λεμονοστίφτη αλλά με καπάκι). Αυτό λοιπόν μπορεί κανένας να το βρει οπουδήποτε αν πάει στην Ιταλία (ακόμα και σε λαϊκές αγορές) αλλά στην Ελλάδα το έχω δει σε περίεργα καταστήματα που αποφεύγω και σε πολυκαταστήματα τύπου Carrefour.

Εκεί μέσα λοιπόν η πεθερούλα μου βάζει το νεράκι (στο κάτω μέρος), τον καφφφέ (στο μεσαίο μέρος) και τίποτα στο επάνω μέρος καθώς εκεί θα βγει ο καφφφές! Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι υπέροχος Ιταλικός εσπρέσσο αν κάνεις ένα και απλό πράγμα: όταν αρχίσει να βγαίνει ο καφές στην πάνω πλευρά ρίχνεις ΕΛΑΧΙΣΤΟ σε ένα μικρό φλιτζάνι του εσπρέσσο και το "χτυπάς" είτε με κουτάλι είτε με αυτό το περίεργο πράγμα που χτυπάμε τον φραπέ.
Ο ένας και μοναδικός λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να έχει ο καφφφές "καϊμάκι", να μην είναι "ξεσκέπαστος". Αυτά ώς προς την ιεροτελεστία.

Σε ό,τι αφορά την μάρκα του καφφφέ, οι γυναίκες της ζωής μου (...) προτιμούν τον LavAzza Qualita Oro (σε χρυσαφί συσκευασία) ή τον LavAzza Qualita Rosso (σε κόκκινη συσκευασία). Την διαφορά δεν την ξέρω ούτε εγώ και δεν θέλω να μάθω. Μια φορά έκανα το λάθος να αγοράσω άλλη μάρκα καφφφέ και ακόμα πηγαίνω στους γιατρούς για να το ξεπεράσω.

Είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ βοήθησα, τα έκανα μάλλον χειρότερα τα πράγματα. Τι να κάνουμε όμως; Εγώ αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύουμαι!

Σας αφήνω γιατί πρέπει να σιδερώσω! Si mamma, vengo....

ΥΓ: Προσοχή:: Τα Αγνώστου Ταυτότητας Μεταλλικά Αντικείμενα "μάκκινα ντι καφφφέ" δεν πρέπει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να πλυθούν με σαπούνι! Μόνο με νερό. Ναι, σκέτο νερό.

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Ο Μπαλτάς

Νόμιζα ότι δεν θα χρειαστώ μπαλτά, μέχρι που μπήκα στα προχωρημένα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες που έγινα χωρικός μερικής απασχόλησης (part-time villager), και προμηθευτηκα ένα ολόκληρο αρνί από...

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Βαφλομηχανή (βαφλιέρα) Severin

Βαφλομηχανή (βαφλιέρα) Severin Αυτή που αγοράσαμε εμείς είναι μια βαφλομηχανή χωρητικότητας μιας βάφλας, που δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, της εταιρείας Severin. Προσοχή: άλλο η...

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Σκεύος μαγειρικής Wok

Το wok είναι η καρδιά της κινέζικης κουζίνας. Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα απλό σιδερένιο τηγάνι, για χρήση σε φωτιά και αργότερα εξοπλίστηκε με την καμπυλωτή βάση σαν θόλο. Το wok χρησιμοποιείται για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ