Βαφλομηχανή (βαφλιέρα) Severin
Αυτή που αγοράσαμε εμείς είναι μια βαφλομηχανή χωρητικότητας μιας βάφλας, που δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, της εταιρείας Severin.
Προσοχή: άλλο η βαφλομηχανή και άλλο η κρεπιέρα. Η βαφλιέρα δεν είναι επίπεδη. Έχει σχήμα μαργαρίτας με εσοχές και σχέδια στις εσωτερικές πλάκες της.

Συμπεράσματα από την έρευνα αγοράς μας Κανείς στην Ελλάδα δεν πουλάει φαβλομηχανές!
Οι βαφλομηχανές είναι συλλεκτικό κομμάτι, σπανιότερα κι από τα γραμματόσημα με τον Ερμή. Αν γνωρίζετε κάποιο συγγενή σας που έχει στην κατοχή του βαφλομηχανή, εξασφαλιστήκατε, δε θα χρειαστεί να δουλέψετε ποτέ αν την πουλήσει.

Χωρίς να είναι ακριβή (είναι της τάξης των 10.000δρχ), αποδεινύεται εξαιρετικά δυσεύρετη. Δοκιμάσαμε να την αγοράσουμε σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες:Carefour, Κωτσόβολος, Ηλεκτρονική Αθηνών και μάλιστα σε διάφορα παραρτήματα και αποτύχαμε.
Αν εξαιρέσουμε 1-2 μαγαζιά από αυτά, οι υπόλοιποι την είχαν τουλάχιστον ακούσει και δεν τους προκαλούσε το γέλιο. Στα λίγα εκείνα μαγαζιά που η αμορφωσιά των πωλητών και η ανυπαρξία τρόπων από πλευράς τους, που εκδηλωνόταν με χαζογελάκια, ειρωνία κ.α., αναγκαστήκαμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην βάφλα. Ρωτήσαμε αν τουλάχιστον γνωρίζουν ένα άλλο μηχάνημα που βάζεις μέσα ψωμί, τυρί, ίσως και ζαμπόν και στο ψήνει ή εκείνο την συσκευή που την βάζεις στο ρεύμα και μπορεί και σου κρατάει κρύα τα προϊόντα που κλείνεις μέσα της, με όψη σαν ντουλάπα. Παρεξηγήθηκαν βέβαια, αλλά τουλάχιστον έτσι δεν νοιώθαμε εμείς πλέον άσχημα που δεν γνωρίζουν καν τι είναι η βάφλα.

Στο μόνο μαγαζί που και ξέραν τι ζητάγαμε, και τι είναι και το είχαν, ήταν στο Elephant της Αγίας Παρασκευής, επί της Μεσογείων στο αριστερό σας χέρι πηγαίνοντας προς τον Σταυρό.
Βέβαια, η έρευνα αγοράς έγινε πριν 4-5 μήνες περίπου, οπότε δεν αποκλείεται με μια βόλτα σας και σε άλλα μαγαζιά, πλέον να έχουν (ή τουλάχιστον να γνωρίζουν τη λέξη που θα τους ζητήσετε και να μην χασκογελάνε σαν μογγόλοι). Ακούσαμε ότι πλέον οι μεγάλες εταιρείες στέλνουν τα στελέχη τους συχνά στο εξωτερικό για μετεκπαιδεύσεις:
"Now, repeat after me: This is a Waf-fle, Αυτή είναι μία ΒΑ-ΦΛΑ"
οπότε μπορεί και να φανείτε τυχεροί ...

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Ο Μπαλτάς

Νόμιζα ότι δεν θα χρειαστώ μπαλτά, μέχρι που μπήκα στα προχωρημένα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες που έγινα χωρικός μερικής απασχόλησης (part-time villager), και προμηθευτηκα ένα ολόκληρο αρνί από...

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Βαφλομηχανή (βαφλιέρα) Severin

Βαφλομηχανή (βαφλιέρα) Severin Αυτή που αγοράσαμε εμείς είναι μια βαφλομηχανή χωρητικότητας μιας βάφλας, που δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, της εταιρείας Severin. Προσοχή: άλλο η...

ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ

Σκεύος μαγειρικής Wok

Το wok είναι η καρδιά της κινέζικης κουζίνας. Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα απλό σιδερένιο τηγάνι, για χρήση σε φωτιά και αργότερα εξοπλίστηκε με την καμπυλωτή βάση σαν θόλο. Το wok χρησιμοποιείται για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ