ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
PASTA FRESCA ALLA PECORARA

 

Υλικά για τα ζυμαρικά:
  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Ανοίγουμε φύλλο λίγο χοντρό και το κόβουμε σε ταλιατέλες.
  • Ρίχνουμε τις ταλιατέλες κατευθείαν σε βραστό αλατισμένο νερό. Αν θέλουμε να τις βράσουμε αργότερα, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Και τώρα πάμε στο καλύτερο, τη σάλτσα!!
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 κρεμμυδάκι
  • λίγα μανιτάρια
  • 2 κουταλιές κόκκινο κρασί
  • 250 γραμ. κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο
  • 2 παϊδάκια αρνίσια
  • ελαιόλαδο
  • αλατάκι,πιπεράκι
  • 300 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 200 γραμ. μυζήθρα γλυκιά
  • παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε το κρέας και τον κιμά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ντοματάκια και αρχίζουμε να σιγοψήνουμε (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι). Πρέπει να βγει μια σάλτσα αρκετά πυκνόρρευστη.
  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα σε μια αρκετά μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη μυζήθρα και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε!
Και βέβαια σερβίρεται ζεστή με καλό ξηρό κρασάκι.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ