ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ PASTA
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο πάστα (προτείνω σπαγγέτι νούμερο 10)
- 1 βάζο κόκκινη σάλτσα Raguleto (natural taste)
- 1 μεγάλη κονσέρβα κορν μπιφ (Corn Beef, προτείνω Matador)
- ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ταμπάσκο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- κεφαλογραβιέρα Δωδώνης τριμμένη (ΜΟΝΟ!)
Προετοιμασία
Συνοδεύουμε το πιάτο με κρασί κόκκινο, κατά προτίμηση Μαυροδάφνη ή σανγκρία (το γλυκό κρασί αναδεικνύει τη γεύση της σάλτσας).
Εάν θέλουμε και σαλάτα με το φαγητό, προτείνω κινέζικο λάχανο με προσιούτο, πολύχρωμες γλυκές πιπεριές και μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.
(Finishing Tip: Από πάνω τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζουμε με σαφράν).
Άντε, και Καλή Σας Όρεξη!!!
- Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ, βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές, μακριές φέτες. Τα προσθέτουμε στο λάδι μέχρι να ξανθύνουν, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Raguleto και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Λιώνουμε με ένα πηρούνι το κορν μπιφ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τη σάλτσα να βράσει. (Αλάτι και πιπέρι σε μεγάλη ποσότητα, για αυτούς που τα τρώνε αλμυρά και πικάντικα...!)
- Βράζουμε περίπου μισή ώρα σε μεσαία φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί η πολύ σάλτσα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. (Σε περίπτωση που χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό). Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε ταμπάσκο - περίπου 10 - 15 σταγόνες...!
- Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. (Όταν βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά λάδι για να μη λασπώσουν). Τα βράζουμε al dente (φυσικά!) Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με βούτυρο (κατά προτίμηση Becel) για να τα κάψουμε.
Συνοδεύουμε το πιάτο με κρασί κόκκινο, κατά προτίμηση Μαυροδάφνη ή σανγκρία (το γλυκό κρασί αναδεικνύει τη γεύση της σάλτσας).
Εάν θέλουμε και σαλάτα με το φαγητό, προτείνω κινέζικο λάχανο με προσιούτο, πολύχρωμες γλυκές πιπεριές και μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.
(Finishing Tip: Από πάνω τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζουμε με σαφράν).
Άντε, και Καλή Σας Όρεξη!!!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...