ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
PASTA AL FORNO (ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΦΟΥΡΝΟΥ)

 

Υλικά:
  • 500 gr ριγκατόνι
  • 2 κουτιά ντοματάκια
  • λίγο κρεμμύδι
  • 200 gr παντσέτα φρέσκια
  • 250 gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο
  • 100 gr αρακά βρασμένο
  • 300 gr μοτσαρέλα
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και την παντσέτα (ψιλοκομμένη) και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
  • Προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στοχεύοντας σε μια σάλτσα όχι αρκετά πηχτή.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
  • Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα (χωρίς το κρέας) και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά (αφού τα έχουμε σουρώσει)
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα (ψιλοκομμένη), παρμεζάνα τριμμένη και τον αρακά και τα ρίχνουμε στο ταψί
  • Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη, περιχύνουμε με τα αυγά.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180° για 40 λεπτά τουλάχιστον
Καλή μας όρεξη!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ