ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Υλικά:
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 πακέτο πένες (300 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- Αλάτι, πιπέρι πράσινο και χοντρό αλάτι
- Παρμεζάνα (σε κύβους)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Κόβετε την μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
- Aφήνετε ένα τέταρτο και κατόπιν ξεπλένετε τις ροδέλες με κρύο νερό και τις στραγγίζετε.
- Με την μίση ποσότητα ελαιόλαδου τηγανίζετε τις ροδέλες μέχρι να πάρουν χρώμα (τις στραγγίζετε μετά σε χαρτί κουζίνας).
- Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες που από πριν έχετε ψιλοκόψει και αφαιρέσει τους σπόρους.
- Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα για ένα 20 λεπτό και κατόπιν αλατοπιπερώνετε.
- Αφού σβήσετε την φωτιά, προσθέστε τις ροδέλες μελιτζάνας και το βασιλικό μέσα στην σάλτσα.
- Προσθέστε τις πένες (βρασμένες σε αλατισμένο νερό) μέσα στην σάλτσα με τις μελιτζάνες.
- Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και ρίχνετε από πάνω μερικούς κύβους παρμεζάνας και λίγα φύλλα βασιλικού.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...