ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
		
		
		Υλικά:
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
 - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
 - 1 κιλό ώριμες ντομάτες
 - 1 πακέτο πένες (300 γραμμάρια)
 - 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
 - Αλάτι, πιπέρι πράσινο και χοντρό αλάτι
 - Παρμεζάνα (σε κύβους)
 
Δυσκολία
				μικρή
			Κατηγορίες
				
			Κλειδιά
				
			
		
Εκτέλεση
	
- Κόβετε την μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
 - Aφήνετε ένα τέταρτο και κατόπιν ξεπλένετε τις ροδέλες με κρύο νερό και τις στραγγίζετε.
 - Με την μίση ποσότητα ελαιόλαδου τηγανίζετε τις ροδέλες μέχρι να πάρουν χρώμα (τις στραγγίζετε μετά σε χαρτί κουζίνας).
 - Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες που από πριν έχετε ψιλοκόψει και αφαιρέσει τους σπόρους.
 - Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα για ένα 20 λεπτό και κατόπιν αλατοπιπερώνετε.
 - Αφού σβήσετε την φωτιά, προσθέστε τις ροδέλες μελιτζάνας και το βασιλικό μέσα στην σάλτσα.
 - Προσθέστε τις πένες (βρασμένες σε αλατισμένο νερό) μέσα στην σάλτσα με τις μελιτζάνες.
 - Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και ρίχνετε από πάνω μερικούς κύβους παρμεζάνας και λίγα φύλλα βασιλικού.
 
			Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
			Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
			Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...



	


