ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

 

Υλικά:
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 πακέτο πένες (300 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι πράσινο και χοντρό αλάτι
  • Παρμεζάνα (σε κύβους)
Εκτέλεση
  • Κόβετε την μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
  • Aφήνετε ένα τέταρτο και κατόπιν ξεπλένετε τις ροδέλες με κρύο νερό και τις στραγγίζετε.
  • Με την μίση ποσότητα ελαιόλαδου τηγανίζετε τις ροδέλες μέχρι να πάρουν χρώμα (τις στραγγίζετε μετά σε χαρτί κουζίνας).
  • Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες που από πριν έχετε ψιλοκόψει και αφαιρέσει τους σπόρους.
  • Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα για ένα 20 λεπτό και κατόπιν αλατοπιπερώνετε.
  • Αφού σβήσετε την φωτιά, προσθέστε τις ροδέλες μελιτζάνας και το βασιλικό μέσα στην σάλτσα.
  • Προσθέστε τις πένες (βρασμένες σε αλατισμένο νερό) μέσα στην σάλτσα με τις μελιτζάνες.
  • Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και ρίχνετε από πάνω μερικούς κύβους παρμεζάνας και λίγα φύλλα βασιλικού.
Σημείωση: Για να γίνει πιο ελαφριά η συνταγή, απλά καψαλίστε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ενα αντικολλητικό σκεύος αντί να τις τηγανίσετε, ή απλά χρησιμοποιήστε ηλιέλαιο.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ