από
sweety
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 3 αυγά
- 1 φακελάκι ξερή μάγια
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξύδι(για να γίνει πιο τραγανή η ζύμη)
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
- 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι το μείγμα να γίνει ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε να κολλάει στα χέρια. Το βγάζουμε από το λεκανάκι και το ζυμώνουμε για λίγο στον πάγκο μας. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στον πάγκο. Το πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε σε 5 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το ανοίγουμε με τον πλάστη έως ότου να γίνει περίπου 10 15 εκατοστά μπάλα. Στην συνέχεια κόβουμε σε σχήμα σταυρό και έπειτα πλάγια από αριστερά και δεξιά. Να σχηματιστούν δηλαδή 8 τριγωνάκια.
Γεμίζουμε με λουκανικάκια, με τυρί, με σοκολάτα, με κασέρι και ζαμπόν και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας. Ενώνουμε τις άκρες και το τυλίγουμε μέχρι το τέλος. Θα πρέπει να μοιάζει με μικρό κρουασανάκι.
Τα βάζουμε σε ταψάκι, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και αν θέλουμε προσθέτουμε σουσάμι ή κεφαλοτύρι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι!
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι το μείγμα να γίνει ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε να κολλάει στα χέρια. Το βγάζουμε από το λεκανάκι και το ζυμώνουμε για λίγο στον πάγκο μας. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στον πάγκο. Το πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε σε 5 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το ανοίγουμε με τον πλάστη έως ότου να γίνει περίπου 10 15 εκατοστά μπάλα. Στην συνέχεια κόβουμε σε σχήμα σταυρό και έπειτα πλάγια από αριστερά και δεξιά. Να σχηματιστούν δηλαδή 8 τριγωνάκια.
Γεμίζουμε με λουκανικάκια, με τυρί, με σοκολάτα, με κασέρι και ζαμπόν και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας. Ενώνουμε τις άκρες και το τυλίγουμε μέχρι το τέλος. Θα πρέπει να μοιάζει με μικρό κρουασανάκι.
Τα βάζουμε σε ταψάκι, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και αν θέλουμε προσθέτουμε σουσάμι ή κεφαλοτύρι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι!
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...