Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το ψάρι σε κανονικές μερίδες, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι χοντροκόβουμε και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί με το ψάρι. Αφού έχουμε σωτάρει τα κρεμμύδια, τα απλώνουμε πάνω από το ψάρι με τις πατάτες, μαζί με το λάδι τους.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό από πάνω και βάζουμε το πουμαρό με το νερό, το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Ψήνουμε στον φούρνο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Προσέχουμε να έχει πάντα νερό στο ταψί μας για να μην στεγνώσει το ψάρι.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το ψάρι σε κανονικές μερίδες, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι χοντροκόβουμε και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί με το ψάρι. Αφού έχουμε σωτάρει τα κρεμμύδια, τα απλώνουμε πάνω από το ψάρι με τις πατάτες, μαζί με το λάδι τους.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό από πάνω και βάζουμε το πουμαρό με το νερό, το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Ψήνουμε στον φούρνο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Προσέχουμε να έχει πάντα νερό στο ταψί μας για να μην στεγνώσει το ψάρι.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...