ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο
  • 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια λάδι
  • 2-3 κουταλιές ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλατοπίπερο


  • Οδηγίες: Θα πρέπει να αρχίσετε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Αφού πλύνετε καλά τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε φέτες και τον βάζετε σε μπόλικο νερό. Αφήστε τον όλο το βράδυ στο νερό ώστε να ξαρμυρίσει. Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε του την πέτσα και τα μεγάλα κόκκαλα και στεγνώστε τον με ρολό κουζίνας. Ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος για τηγάνισμα. Οταν είναι έτοιμος, αφήστε τον πάνω σε ρολό κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

    Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη σκορδαλιά. Μουλιάστε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό και το στραγγίξτε το. Στη συνέχεια, χτυπήστε στο μπλέντερ το ψωμί, το ξύδι και τις σκελίδες σκόρδου προσθέτοντας σιγά σιγά και το λάδι. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι, τον πελτέ ντομάτας, 1 φλυτζάνι νερό, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα προσθέτοντας σιγά σιγά τη σκορδαλιά. Σιγοβράστε τα για 8-10 λεπτά.

    Αυτό ήταν! Μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα συνοδευόμενο με τη "ροζ" σκορδαλιά. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

    Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

    Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

    Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ