ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
Υλικά:
- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4-5 μέτριες πατάτες
- άνηθος
- 2 λεμόνια
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
μπακαλιάρος, παστός, λεμονάτος, λεμόνι, πατάτες, άνηθος, λεμόνια, ξαρμυρίζω, ξαρμύρισμα, ξαλμύρισμα, ψάρια, ψάρι, αλεύρι
Εκτέλεση:
- Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο με τον γνωστό τρόπο (12 ώρες – 4 - 5 αλλαγές νερού κλπ.)
- Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τριμμένο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τον άνηθο και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
- Μισοβράζουν και αυτά και προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο φαγητό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, διαλύουμε το αλεύρι σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα. Το προσθέτουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε, παίρνουν μια βράση ακόμα, και είναι έτοιμα!
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...