Υλικά
  • 8 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
  • 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες (για γαρνίρισμα και λίγο για μέσα στο φαγητό)
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλατοπίπερο

    Εκτέλεση

  • Αφού καθαρίσετε καλά τα ψάρια από τα εντόσθια και τα λέπια, τηγανίζετε την κάθε πλευρά με 4 κουταλιές λάδι για 2-3 λεπτά. Βγάζετε τα μπαρμπούνια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  • Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασί και τη ζάχαρη.
    Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε και τα μπαρμπούνια στο τηγάνι. Πέρνετε με ένα κουταλάκι λίγη από τη σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τα μπαρμπούνια.
    Αφήνετε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά.

    Γαρνίρετε με φετούλες πιπεριάς και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

  • ΨΑΡΙΚΑ

    Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

    Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

    Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

    Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ