Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά
8 μεγάλα μπαρμπούνια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες (για γαρνίρισμα και λίγο για μέσα
στο φαγητό)
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Αλατοπίπερο
Αφού καθαρίσετε καλά τα ψάρια από τα εντόσθια και τα λέπια, τηγανίζετε
την κάθε πλευρά με 4 κουταλιές λάδι για 2-3 λεπτά. Βγάζετε τα μπαρμπούνια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασί και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε και τα μπαρμπούνια στο τηγάνι. Πέρνετε με ένα κουταλάκι λίγη από τη σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τα μπαρμπούνια.
Αφήνετε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά.
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε και τα μπαρμπούνια στο τηγάνι. Πέρνετε με ένα κουταλάκι λίγη από τη σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τα μπαρμπούνια.
Αφήνετε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά.
Γαρνίρετε με φετούλες πιπεριάς και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...