ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- ένα κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
- λίγο πιπέρι καυτερό (τσίλι)
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιοκομμένο
- 3 φιλέτα κοκκινόψαρα ή 3 μπαρμπούνια
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την πικάντικη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και όταν σοταριστεί, ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φιλέτα του κοκκινόψαρου ή τα μπαρμπούνια. Μόλις το μείγμα απορροφήσει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά) σερβίρουμε βάζοντας από πάνω (προαιρετικά) λίγο τριμμένο τυρί.
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...