ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ
Υλικά: (για 6 άτομα)
- 1 κιλό μπαρμπούνια κάπως μεγάλα
- 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
- αλάτι
- 7 λεμονόφυλλα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από τα λέπια και τα εντόσθια. Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
- Τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές. Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Στρώνετε μια πιατέλα με τα λεμονόφυλλα και τοποθετείτε πάνω τα μπαρμπούνια. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνετε να τραβήξουν το άρωμα από τα λεμονόφυλλα για 10 λεπτά τα σερβίρετε αμέσως μετά.
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...
Μύδια ουζάτα
Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο σε βούτυρο η μαργαρίνη. Ρίχνετε τα μύδια (με τα κελυφη, όχι κα8αρισμένα), ανεβάζετε τη φωτιά στο τέρμα, και όταν πυρώσει για τα καλά ρίχνετε μισό φλυτζάνι ούζο...