ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά:
- 2 πέστροφες
- 2 αβγά
- αλεύρι
- σουσάμι
- σουσαμέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο (προαιρετικά)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Γδέρνουμε και ξεκοκαλίζουμε τις πέστροφες ώστε να βγάλουμε 4 φιλέτα.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
- Χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό (2-3 κουταλιές). Περνάμε από τα αβγά τα αλευρωμένα φιλέτα και στη συνέχεια τα βουτάμε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν παντού.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το σουσαμέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα με προσοχή να μην μας «αρπάξει» το σουσάμι.
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...