ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

 

Υλικά: (για 6 άτομα)
  • 12 μπαρμπούνια, μέτρια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί, κατά προτίμηση λευκό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.
  • Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
  • Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Περιχύνετε τα τηγανητά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Πώς καταψύχονται τα ψάρια

Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...

ΨΑΡΙΚΑ

Μύδια ουζάτα

Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο σε βούτυρο η μαργαρίνη. Ρίχνετε τα μύδια (με τα κελυφη, όχι κα8αρισμένα), ανεβάζετε τη φωτιά στο τέρμα, και όταν πυρώσει για τα καλά ρίχνετε μισό φλυτζάνι ούζο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ