ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

 

Υλικά:
(Οι ποσότητες εξαρτώνται από τα άτομα στα οποία θα σερβίρετε το φαγητό/ μεζέ).
  • μπακαλιάρος παστός
  • ξερό κρεμμύδι
  • λάδι
  • ξίδι
Εκτέλεση:
  • Αν σας περίσσεψαν κομμάτια τηγανισμένου μπακαλιάρου παστού, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Αν όχι, τηγανίζετε κομμάτια μπακαλιάρου παστού ξαλμυρισμένου. Με απλό αλεύρωμα κι όχι κουρκούτι. Τον "μαδάτε" σε μικρά κομμάτια.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε ελαφρώς στο λάδι. Προσθέτετε τον κομμένο και τηγανισμένο μπακαλιάρο και ανακατεύετε απαλά να τσιγαριστεί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με ξίδι και σερβίρετε.
Συνήθως σερβίρεται ως μεζές στα πρώτα ή ως συνοδευτικό σε άλλο κυρίως πιάτο.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ