ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

 

Υλικά:
  • 500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • λίγο γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
  • λίγη μουστάρδα
  • χυμός ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
Εκτέλεση:
  • Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
  • Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
  • Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
  • Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
  • Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, με φέτες λεμονιού, μαγιονέζα και μια δροσερή σαλάτα!

Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!
Καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΨΑΡΙΚΑ

Πώς καταψύχονται τα ψάρια

Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ