Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε αρκετό λάδι για να μην κολλήσουν τα ψάρια στο τηγάνι, περίπου να φτάνει μέχρι τη μέση του ψαριού.
- Ξεπλένετε και σκουπίζετε τα ψάρια από το νερό. [Εννοείται ότι τα έχετε ήδη καθαρίσει από λέπια κλπ.]
- Σε ένα ταψάκι ή μεγάλο πιάτο, ρίχνετε μπόλικο αλεύρι και αλευρώνετε τα ψάρια. Πρέπει να καλυφθεί όλο το ψάρι με αρκετό αλεύρι.
- Όταν κάψει το λάδι, ρίχνετε τα προσφυγάκια στο τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα (γύρω στα 5-10 λεπτά η κάθε πλευρά) σε χαμηλή φωτιά.
- Τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι τους και τα σερβίρετε.
Συνδυάστε τα με χόρτα, κρασάκι άσπρο και σαλάτα χωριάτικη.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...