Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
Κατ'αρχήν, η γευστική σας περιπλάνηση θα ξεκινήσει απ' τον ονομαστό πλάτανο της πλατείας. Είναι το must για ένα καλό καφέ -εξαιρετικό το καπουτσίνο φρέντο του σε σχέση με άλλα άσχετα κατασκευάσματα που δοκιμάσαμε κατά καιρούς-.
Αφού χαζέψετε για λίγο το συνοθύλευμα από κάθε λογής τουρίστες που κάνει περαντζάδα, συνεχίστε για εκλεκτό ψαρομεζεδάκι στον παραθαλάσσιο "Αετό". Ουζάκι πλάι στο κύμα, μεζέδες εκλεκτοί και προσεγμένοι.
Κλείστε το μενού με σουβλάκι πάνω απ' τη θάλασσα με φανταστική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και τη Σφακτηρία, στα σουβλάκια του "Σαρατσιώτη". Όλοι ξέρουν να σάς πληροφορήσουν πού βρίσκεται. Πάνέμορφη αυλή, με συντριβάνι και λουλούδια, δροσερό αεράκι και καταπληκτική θέα. Υπάρχουν μόνο ψητά της ώρας και σαλάτες, αλλά αυτό που έχει αξία είναι το σουβλάκι-καλαμάκι, από αγνό χοιρινό κρέας, μαλακό -έφαγε μέχρι κι ο τρίχρονος γιός μου, που είναι δύσκολος στο κρέας-. Τιμές λογικές, μάλλον φτηνές (250 δρχ το καλαμάκι!).
Αλλά το πιο όμορφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, που τύφλα να'χουν οι Σαντορίνες μπροστά του, θα το χαρείτε απ' την καφετέρια του ξενοδοχείου "Καραλής", δίπλα στο κάστρο. Η βεράντα της καφετέριας είναι στην κυριολεξία πάνω απ' τη θάλασσα, τόσο που όπως κάθεσαι, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κατάστρωμα καραβιού! Κι όταν ο ήλιος λούζεται με πορτοκαλιά και μαβί χρώματα, αφήνεσαι να τον απολαύσεις, παρέα μ'ενα ποτό και φυσικά με καλή παρέα.
Λίγα χιλιόμετρα απ' την Πύλο είναι η Μεθώνη, η Φοινικούντα και πιο κοντά της η Γιάλοβα, με αμμώδεις καθαρές παραλίες και γραφικά ταβερνάκια. Ειδικά στη Γιάλοβα, η ταβέρνα "Κληματαριά" του κυρίου Αντωνόπουλου, φτιάνει κάθε Σάββατο ψητή γουρουνοπούλα, που είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Μέχρι και από γειτονικούς νομούς έρχονται, έχοντας κλείσει τραπέζι και κρατήσει εκ των προτέρων μερίδες γουρουνοπούλα, ώστε να απολαύσουν το πεντανόστιμο κρέας της!
Σάς άνοιξα την όρεξη; Σάς δελέασε η ιδέα να επισκεφτείτε την Πύλο; Τολμήστε το! Θα το χαρείτε! Αγγέλα η Σαλονικιά.-
Αφού χαζέψετε για λίγο το συνοθύλευμα από κάθε λογής τουρίστες που κάνει περαντζάδα, συνεχίστε για εκλεκτό ψαρομεζεδάκι στον παραθαλάσσιο "Αετό". Ουζάκι πλάι στο κύμα, μεζέδες εκλεκτοί και προσεγμένοι.
Κλείστε το μενού με σουβλάκι πάνω απ' τη θάλασσα με φανταστική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και τη Σφακτηρία, στα σουβλάκια του "Σαρατσιώτη". Όλοι ξέρουν να σάς πληροφορήσουν πού βρίσκεται. Πάνέμορφη αυλή, με συντριβάνι και λουλούδια, δροσερό αεράκι και καταπληκτική θέα. Υπάρχουν μόνο ψητά της ώρας και σαλάτες, αλλά αυτό που έχει αξία είναι το σουβλάκι-καλαμάκι, από αγνό χοιρινό κρέας, μαλακό -έφαγε μέχρι κι ο τρίχρονος γιός μου, που είναι δύσκολος στο κρέας-. Τιμές λογικές, μάλλον φτηνές (250 δρχ το καλαμάκι!).
Αλλά το πιο όμορφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, που τύφλα να'χουν οι Σαντορίνες μπροστά του, θα το χαρείτε απ' την καφετέρια του ξενοδοχείου "Καραλής", δίπλα στο κάστρο. Η βεράντα της καφετέριας είναι στην κυριολεξία πάνω απ' τη θάλασσα, τόσο που όπως κάθεσαι, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κατάστρωμα καραβιού! Κι όταν ο ήλιος λούζεται με πορτοκαλιά και μαβί χρώματα, αφήνεσαι να τον απολαύσεις, παρέα μ'ενα ποτό και φυσικά με καλή παρέα.
Λίγα χιλιόμετρα απ' την Πύλο είναι η Μεθώνη, η Φοινικούντα και πιο κοντά της η Γιάλοβα, με αμμώδεις καθαρές παραλίες και γραφικά ταβερνάκια. Ειδικά στη Γιάλοβα, η ταβέρνα "Κληματαριά" του κυρίου Αντωνόπουλου, φτιάνει κάθε Σάββατο ψητή γουρουνοπούλα, που είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Μέχρι και από γειτονικούς νομούς έρχονται, έχοντας κλείσει τραπέζι και κρατήσει εκ των προτέρων μερίδες γουρουνοπούλα, ώστε να απολαύσουν το πεντανόστιμο κρέας της!
Σάς άνοιξα την όρεξη; Σάς δελέασε η ιδέα να επισκεφτείτε την Πύλο; Τολμήστε το! Θα το χαρείτε! Αγγέλα η Σαλονικιά.-
Στου Ψυρρή On-line
Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...
Barcelona
Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...
Φαγητό στο Βόλο
Η πρώτη είναι ο "Γιαννάκος", απο το όνομα του ιδιοκτήτη που αφού "σπούδαζε" επι χρόνια στην Ιταλία αποφάσισε τελικά να γίνει ταβερνιάρης! Φτιάχνει εκπληκτικές μακαρονάδες ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, με πρώτη και...