ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΝICOISE
Σαλάτα Νicoise
(Για 6 άτομα)
- 6 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- Αλάτι
- 2 κονσέρβες τόνο (περίπου 60 γραμμ. συνολικά)
- 250 γραμμ. φρέσκα κουκιά ή 12 μικρές αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 1 αγγουράκι
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 6 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 βρασμένα αυγά, κομμένα στα τέσσερα
- 100 γραμμ. ελιές Νicoise ή θρούμπες
- 6 κτσ ελαιόλαδο
- 6 φύλλα βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τις ντομάτες σε μια πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρώς. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε από πάνω.
- Ζεματάμε και καθαρίζουμε τα κουκιά.
- Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο και κατόπιν το πετάμε. Βάζουμε στο μπολ, στη σειρά, τον τόνο (τον έχουμε τρίψει λίγο με τα δάκτυλά μας), τις αγκινάρες ή τα κουκιά, το αγγουράκι, την πιπεριά, τα κρεμμύδια, τα αυγά και τις ελιές.
- Στραγγίζουμε τις ντομάτες, τις αλατίζουμε ξανά και τις τοποθετούμε από πάνω.
- Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το λάδι, τον βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε τη σαλάτα αλλά και τη σάλτσα ξεχωριστά στο ψυγείο για μία ώρα. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Νicoise
Σαλάτα Νicoise (Για 6 άτομα) 6 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα Αλάτι 2 κονσέρβες τόνο (περίπου 60 γραμμ. συνολικά) 250 γραμμ. φρέσκα κουκιά ή 12 μικρές αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές...