Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ρίχνοντάς τα σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Μετά τρίψτε τη φλούδα που φεύγει πολύ εύκολα.
- Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει τα αμύγδαλα να κοπανίζονται σε γουδί με προσθήκη λίγης ζάχαρης (περίπου μια κουταλιά) ώστε να προκύψει λεία αλοιφή (πάστα). Μπορείτε, όμως, να κάνετε τη δουλειά σας και σε μπλεντεράκι.
- Την πάστα αυτή, λοιπόν, την ανακατεύετε με το μισό νερό και την περνάτε από ψιλό τουλπάνι (εναλλακτικά, από τούλια) στίβοντας ώστε να βγει ο χυμός, τον οποίο και συλλέγετε. Επαναλαμβάνετε με ένα φλιτζάνι νερό, ξαναστίβετε.
- Το υγρό που συλλέξατε, μαζί με το τελευταίο φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, τα βάζετε σε κατσαρολάκι και βράζετε μέχρι το μίγμα να δέσει (σαν σιρόπι), ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
- Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Σφραγίζετε.
- Για να σερβίρετε βάζετε σε ένα ποτήρι ένα-δύο δάχτυλα σουμάδα και συμπληρώνετε με παγωμένο νερό.
Τζιτζιμπίρα
Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη. Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη...
Φρουτοχυμοί
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια. Η διαδικασία είναι...
Λεμονάδα - Φυσικός χυμός
Υλικά για 8 περίπου κούπες: χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο από 8 μεγάλα λεμόνια (1-1/2 φλιτζάνι) ½ φλιτζ. ζάχαρη (βάλτε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη λεμονάδα σας)...