ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΕΣΤΟ

 

Υλικά (για 2 άτομα):
  • ½ πακέτο ταλιατέλες
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (περίσσευμα από τα φιλετάκια σχάρας που φτιάξατε χθες)
  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή (ή ένα εβαπορέ μεγάλο)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • πέστο (έτοιμο σε βαζάκι ή φρέσκο, αν έχετε – από την προχθεσινή μακαρονάδα)
  • Βούτυρο απο γάλα αγελάδας (π.χ. Lurpak)
  • ½ φακελάκι taco seasoning mix (από τα προ-προχθεσινά tacos)
  • πάπρικα καυτερή

Εκτέλεση:
  • Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το seasoning mix και τα αφήνετε σε ένα τρυπητό για λίγη ώρα.
  • Βάζετε αρκετό βούτυρο να λιώσει σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου όπως είναι, ολόκληρα. Όταν ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να “ξεκουραστούν” 2-3 λεπτά. ΔΕΝ αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά, γιατί πέρσι βάψατε το σπίτι και είναι κρίμα να γίνει φυμέ.
  • Αφού το κοτόπουλο ξεκουραστεί, το κόβετε σε ροδέλες πάχους ενός δάχτυλου, πασπαλίζετε με seasoning mix τις επιφάνειες που δημιουργήθηκαν τώρα και το βάζετε και πάλι στο βούτυρο (που εν τω μεταξύ έχετε ξαναζεστάνει).
  • Βάζετε τις ταλιατέλες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Όταν τα φιλετάκια ψηθούν, τα βγάζετε από το τηγάνι (τα διατηρείτε ζεστά) και ρίχνετε τα μανιτάρια να τσιγαριστούν. Μετά από 1-2 λεπτά, ρίχνετε τη κρέμα και ξύνετε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνετε λίγη πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει. Περίπου στα μισά του βρασμού ρίχνετε μέσα λίγο από το νερό που βράζουν οι ταλιατέλες (όχι παραπάνω από 1-2 κουταλιές της σούπας).
  • Όταν πλέον έχει δέσει, την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε 2 κουταλάκια του γλυκού πέστο και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε στις ταλιατέλες (που έχετε σουρώσει όταν έβρασαν) τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και τις σερβίρετε σε βαθύ πιάτο “στολίζοντάς” το κυκλικά με φιλετάκια.
Μια παραλλαγή είναι να “βαφτίσετε” τα φιλετάκια στην κρέμα γάλακτος και να τα αφήσετε να πάρουν μια βράση, αλλά εμείς τα προτιμούμε στεγνά.
Αν χρησιμοποιήσετε εβαπορέ απλά θα χρειαστεί περισσότερο βράσιμο και θα βγεί πιο ελαφρύ.

Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα caprese.

Καλή επιτυχία

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ