ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΕΣ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φάκελα μαγιά ή 1 πλακίτσα φρέσκια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλυτζ. λάδι
  • 1 φλυτζ. γάλα ζεστό χωρίς να καίει
  • λίγο ζεστό νερό
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Κρατάμε μιά χούφτα αλεύρι στην άκρη.
  • Σε μιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, μαγιές και τέλος το ζεστό γάλα. Ζυμώνουμε καλά και γρήγορα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο ζεστό νεράκι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
  • Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω με κουβέρτα για μια ώρα.
  • Μετά, σε αλευρωμένο τραπέζι βάζουμε το ζυμάρι και πλάθουμε πίτσες στο μέγεθος των ταψιών μας. (Εγώ βγάζω ζυμάρι για μία και βάζω το υπόλοιπο σε πολυμπάγκ στην κατάψυξη.)
  • Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε την ζύμη και αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα να ξαναφουσκώσει λίγο.
  • Αλείφουμε με μουστάρδα την ζύμη και βάζουμε τα υλικά που θέλουμε.
  • Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ